keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Maalausta ja tapetointia

Oona Nurmi on kolmannen vuoden maalariopiskelija. Tässä hän maalaa koristemaalaukseen liittyvää näyttötyötä, jossa jokainen tekee mallipaperista oman työn. Maalareiden pitää osata tarkempaakin maalaustyötä, jos joku asiakas haluaa esim. seinälleen koristeellisen kuvan. 


Oona haki maalariksi, koska halusi nähdä oman työn jäljen. Hän halusi myös, ettei tarvitse istua ja nyhjätä tunneilla. Hän on oppinut tapetointia, kittausta, pinstrippausta, koristemaalausta, kipsin valamista, ruiskumaalausta sekä ovien ja rakennuspintojen entisöintiä. Kivointa on ollut kuvioiden jäljennös ja maalaus. Hiominen on ikävintä, koska se on raskasta, jos on isoja pintoja ja siinä tulee kuuma ja paljon pölyä. Oona aikoo hakea alan töitä.  
Toisen vuoden maalariopiskelija Joonas Kauha harjoittelee tässä tapetointia, joka on osa opintoja. Joonas haki alalle, koska isä tekee alan töitä ja hän on ollut isän mukana hommissa. On sitä mieltä, että valinta on olut hyvä ja hän aikoo myös tulevaisuudessa jatkaa töitä isän kanssa.. Joonas on oppinut siistiä maalausta, tapetointia, hiomista ja korjauksia. Vaikeinta on se, että tulee siistiä jälkeä. Helpointa on tapetointi. Joonaksen mielestä sopii alalle, jos on tarkka ja siisti tyyppi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti