perjantai 27. helmikuuta 2015

Lukion ja ammatillisen koulutuksen yhdistäminen on fiksua!

Almaz Rostamzada valmistuu sairaanhoidon ja huolenpidon koulutusohjelmasta lähihoitajaksi. Peruskoulun jälkeen Almaz haki sekä lukioon että lähihoitajan ammattipakettiopintoihin. Hän valitsi yhdistelmäopinnot siksi, että ajatteli niistä olevan tulevaisuudessa hyötyä esim. jatko-opinnoissa tai ulkomailla tehtävissä opinnoissa. 

Almaz teki lukion ohella tietyn määrän ammatillisia opintoja ja saatuaan lukion päättötodistuksen siirtyi ammattiopistoon lähihoitajan opintoihin. Almazin mielestä pakettiopinnot toivat kivaa vaihtelua, koska lukion ja ammattiopiston opinnot ovat erilaisia. Opintojen yhdistäminen ei ole niin rankkaa kuin moni ehkä ajattelee, koska  se tuo nimenomaan vaihtelua opintoihin. Lähihoitajaopintojen jälkeen Almaz aikoo hakea ammattikorkeakouluun sairaanhoitaja- tai kätilöopintoihin.


Almaz haki lähihoitajakoulutukseen, koska on aina halunnut auttaa ihmisiä, erityisesti huonossa asemassa olevia ihmisiä. Hän miettiikin, että tulevaisuudessa voisi lähteä esim. kehitysmaihin töihin. Parasta koulutuksessa on ollut se, että on oppinut tosi paljon hyviä asioita. Työssäoppimisissa on päässyt näkemään, mitä työ on oikeasti, lähihoitajaopinnoissa saa oikeasti tehdä asioita.

Almazin mukaan lähihoitajaksi sopii avoin ja sosiaalinen ihminen, joka tykkää auttaa muita. 

Keväällä valmistuu iso joukko lähihoitajia. Sairaanhoidon ja huolenpidon sekä vanhustyön koulutusohjelmista valmistuvista opiskeljoista on osa tässä kuvassa. 

Osa sairaanhoidon ja huolenpidon sekä vanhustyön lähihoitajaopiskelijoistaValmiina tunnin alkuun


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti