maanantai 27. lokakuuta 2014

Vesa valmistuu lähihoitajaksi

Vesa Jousinen on kolmannen vuoden lähihoitajaopiskelija ja hän valmistuu lasten ja nuorten koulutusohjelmaopinnoista tämän lukuvuoden aikana. 

Alun perin hän haki lähihoitajakoulutukseen, koska innostui lasten kanssa tehtävästä työstä, kun hän oli kesätyössä päiväkerhossa vetäjänä. Koulutuksen aikana mielenkiinto on siirtynyt nuorten kanssa tehtävään työhön ja Vesa aikoo hakea lähihoitajaksi valmistumisen jälkeen joko yhteisöpedagogin tai terveydenhoitajan opintoihin.

Vesan mielestä parasta lähihoitajakoulutuksessa on ollut se, että kaikkia ammattiin liittyviä työasioita kokeillaan, myös työssäoppimassa käydään erilaisissa paikoissa. Vesa itse on ollut työssäoppimassa vanhainkodissa, asuntolassa, tarhassa, perhepäivähoidosssa ja kotihoidossa. Vaikka jokin lähihoitajan työhön liittyvä alue saattaisikin jännittää ja pelottaa etukäteen (esim. sairaalatyö), niin Vesan mielestä kannattaa rohkeasti hakea opintoihin. Vaikka kaikkia vaihtoehtoja käydään kokeilemassa, niin aika on loppujen lopuksi lyhyt ja jälkeenpäin huomaa, että onkin pärjännyt.

Teoriatunnit ovat Vesan mielestä myös mukavia. Joskus on raskasta, jos samaa ainetta on useampi tunti peräkkäin, mutta tunneilla on myös käytännön harjoituksia, jotka auttavat. Jotkut aineet voivat tuntua etukäteen vaikeilta, mutta jos itse on kiinnostunut asiasta, silloin jaksaa pitkiä päiviä ja uusia asioita.


Vesan mielestä jokaisen, joka tykkää auttaa muita ihmisiä, kannattaa miettiä, hakisiko lähihoitajaksi.

lähihoitaja opiskelu salo


Lasten ja nuorten kanssa voi joutua myös laulamaan ja leikkimään, Vesa kommentoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti