perjantai 10. lokakuuta 2014

Sisutustekstiiliopinnoissa printtejä, kuvia ja värejäKäsi- ja taideteollisuusalan sisustustekstiilin ensimmäisen vuoden opiskelija Ansku kertoo, että parasta syksyn opiskelussa on ollut Pinterest´n ja Thinglink´n käyttö.

Pinterestissä jaetaan kuvia omassa persoonallisessa profiilissa.  Esim. voit hakea omaan harrastukseen liittyviä kuvia ja liittää ne omaan profiiliin. Vaikka omien kuvien pinnaaminen onkin koukuttavaa, myös opiskelussakin siitä on hyötyä. Sisutustekstiiliopinnoissa kehitellään ja työstetään erilaisia printtejä omiin tuotteisiin ja asiakastöihin ja Pinterestistä voi etsiä mielenkiintoisia printtejä sekä ideoita omiin printteihin. Sieltä löytyy esim. harrastuksen pohjalta lukuisia kuvia, joita voi hyödyntää ideoinnin pohjana. Samalla tavalla sieltä voi hakea esim. tuoteideoita, kaavoja ja malleja omiin tuotteisiin, koska osa profiileista on suunnattukin opetuskäyttöön. Lisäksi Pinterest ehdottaa käyttäjiä, joiden kuvista voisit olla kiinnostunut, joten mielenkiintoisten profiilien seuraaminen on helppoa.

Thinglinkissä on mahdollista tehdä valokuvasta interaktiivinen eli lisätä kuvaan linkkejä. Ansku on kuvannut ompelukoneen ja linkittänyt koneen eri osiin käyttöohjeet. Kuvan linkistä voit tarkistaa esim. mikä on puolain ja mitä sillä tehdään. Samoin voit linkittää videon esim. tässä yhteydessä videon, jossa näytetään, miten puolaat.


kankaanpaino opiskelu sisustusTässä kuvassa Anskulla on seula, jota käytetään kankaanpainossa. Syksyn aikana  on tehty printtikokeiluja ja harjoiteltu tekstiilitulostamista. Tekstiilitulostin on Anskun mukaan ylinerokas laite, jolla saa esim. valokuvan suoraan paitaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti