torstai 5. marraskuuta 2015

Lapset innostuksen lähteenä

Viivi ja Laura ovat kolmannen vuoden lähihoitajaopiskelijoita, jotka erikoistuvat lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalalle.

Tämän syksyn aikana opinnoissa on ollut mm. kouluikäisten ja lasten ohjaamiseen liittyvää teoriaa ja lasten sairaalahoidon teoriaa. Ensi viikolla heillä on ensimmäinen kolmannen vuoden työssäoppimisjakso kouluympäristössä.

Lasten ja nuorten kanssa tehtävään työhön sopii Viivin ja Lauran mielestä sosiaalinen ihminen, joka tykkää tehdä ihmisten kanssa ja tykkää auttaa muita. Lasten ja nuorten kanssa on hyvä, jos on kärsivällinen ja on riittävästi mielikuvitusta, että keksii hauskaa tekemistä lasten arkeen. On hyvä, jos kaikkea ei ota kovin vakavasti. Työssä pitää silti olla auktoriteetti kuitenkin suhteessa lapsiin. Ei voi olla vain lasten tasolla vaan pitää myös muistaa kasvattaa ja asettaa rajoja.

Laura

Laura valitsi tämän osaamisalan siksi, että hän haluaa tehdä töitä lasten kanssa ja mennä esim. päiväkotiin töihin.



Viivi
Viivi kokee olevansa itsekin riittävän lapsellinen, joten hän kokee, että lasten kanssa on helppo tehdä töitä ja että mielikuvitusta hänellä riittää enemmän kuin tarpeeksi. Kummallakin on paljon itseä nuorempia kavereita, joten heidän on helppo tulla toimeen myös lasten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti