keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Jennistä lähihoitaja lukion jälkeen

Jenni Ahokas valmistuu toukokuussa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmasta lähihoitajaksi. Jenni suoritti peruskoulun jälkeen lukion, jonka hän kokee hyvänä yleissivistävänä kouluna, mutta hän halusi tehdä lähihoitajtutkinnon saadakseen ammatin. 

Lähihoitajaopinnoista saa Jennin mielestä hyvän peruspohjan hoitoalalle, sen ammatin lisäksi. Jenni oli ollut ennen ammattiopistoa päiväkodissa hoitoapulaisena ja huomannut, että haluaa tehdä töitä lasten parissa. Ilman tutkintoa se on haastavaaa.


Valmistumisen jälkeen Jenni menee töihin, ainakin hetkeksi. Hänellä on ensi kesäksi ja syksyksi töitä jo valmiina vanhusten parista. Toiveena olisi kuitenkin, että hän saisi omalta alalta eli lapsien parista töitä, se olisi hienoa! Tulevaisuudessa Jenni on ajatellut vielä opiskella lisää hoitoalaa. Suunta on vielä hieman epäselvä. Häntä kiinnostavat terveydenhoitajan opinnot tai sosionomin opinnot.




Jenni sanoo, että lähihoitaja on paljon tekemisissä erilaisten ihmisten, perheiden ja ryhmien kanssa. Hoitaja tarvitsee joustavuutta, kärsivällisyyttä, empatiakykyä ja kykyä kuunnella. Jennin pitää työskennellessään mielessään sen, että hän hoitaa muita niin kun haluaisi itseään hoidettavan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti